Metod
Förberedelsetiden är cirka 5 minuter, Tillagningstid 10 minuter.
2 portioner
Ingredienser
- 2 vitlöksklyftor (finhackad),
- 1 schalottenlök (finhackad),
- 2 cm ingefära (finhackad)
- 100 g köttfärs,
- 2 tsk sojabönpasta med chili,
- 10 ml ljus sojasås,
- Sichuanpeppar (2 tsk)
- 500 g tofu (Skär tofu i kuber på 1 cm)
Gör så här
- Värm upp en stekpanna, hugga vitlök, ingefära och ½ av schalottenlök i pannan tills den är doftande.
- Tillsätt köttfärs och stek tills den är kokt.
- Tillsätt 2 teskedar kryddig sojabönpasta med chili och 10 ml ljus sojasås, stek jämnt med köttfärs, tillsätt 1 tesked Sichuan pepparkorn.
- Tillsätt 150 ml vatten, blanda soppan ordentligt och lägg i tofukuberna (tofu som täcks av vattnet kommer att vara cirka 70% till 80% full. Om tofu tillsätts och vattnet inte räcker kan du lägga till det). Väntar i 2 minuter.
- Strö över ½ av hackade schalottenlök.