Mapo Tofu

Mapo Tofu

Metod

Förberedelsetiden är cirka 5 minuter, Tillagningstid 10 minuter.

2 portioner

Ingredienser
  • 2 vitlöksklyftor (finhackad),
  • 1 schalottenlök (finhackad),
  • 2 cm ingefära (finhackad)
  • 100 g köttfärs,
  • 2 tsk sojabönpasta med chili,
  • 10 ml ljus sojasås,
  • Sichuanpeppar (2 tsk)
  • 500 g tofu (Skär tofu i kuber på 1 cm)
Gör så här
  1. Värm upp en stekpanna, hugga vitlök, ingefära och ½ av schalottenlök i pannan tills den är doftande.
  2. Tillsätt köttfärs och stek tills den är kokt.
  3. Tillsätt 2 teskedar kryddig sojabönpasta med chili och 10 ml ljus sojasås, stek jämnt med köttfärs, tillsätt 1 tesked Sichuan pepparkorn.
  4. Tillsätt 150 ml vatten, blanda soppan ordentligt och lägg i tofukuberna (tofu som täcks av vattnet kommer att vara cirka 70% till 80% full. Om tofu tillsätts och vattnet inte räcker kan du lägga till det). Väntar i 2 minuter.
  5. Strö över ½ av hackade schalottenlök.